När det är dags att lägga om taket

Rätt takmaterial

Inför att du ska lägga nytt tak är det viktigt att du väljer rätt sorts material. De vanligaste materialen är pannor av tegel och betong samt olika varianter av plåttak. Om taket består av tegel ska du välja liknande tegelpannor. Det kan också vara bra att veta att olika material kostar olika mycket och därför kan du behöva räkna på det innan du väljer vilket material som ska användas vid takläggningen. Här är några exempel på material du har att välja bland:

Alla material har olika fördelar och nackdelar. För att välja rätt behöver du därför ta hänsyn till det befintliga taket, kostnaden och dess olika för- och nackdelar. Lertegel är till exempel dyrare än betongpannor och papptak går sönder ganska lätt. Läs på om de olika materialen för att själv avgöra vilket material som passar bäst för dig och ditt tak.

Val av hantverkare

Om du bara behöver lägga en mindre del av taket kan du klara av det på egen hand om du har erfarenhet och kunskap. Men om du behöver lägga om hela taket kan det vara smidigast att överlåta jobbet till de som är proffs. Men att hitta rätt hantverkare kan vara svårt eftersom det finns många firmor som erbjuder takläggning. Ett tips är att kolla upp hur mycket de olika firmorna tar betalt för sina tjänster. Du kan även be dem om en offert. Sedan kan du också kolla upp vad deras tidigare kunder har tyckt, för att avgöra om de är trovärdiga eller inte.

Exit mobile version